ANBI PG Bergentheim

KVK: 76335895

ANBI rapport

Doelstelling/visie.

De Protestantse Kerk verwoordt in de eerste hoofdstukken van de Kerkorde wat zij gelooft en belijdt. Dit vormt de basis van haar kerkstructuur, haar organisatie, haar kerkrecht, haar ledenadministratie, haar arbeidsvoorwaarden en haar financiën.
1 - De Protestantse Kerk in Nederland is overeenkomstig haar belijden gestalte van de ene heilige apostolische en katholieke of algemene christelijke Kerk die zich, delend in de aan Israël geschonken verwachting, uitstrekt naar de komst van het Koninkrijk van God.
2 - Levend uit Gods genade in Jezus Christus vervult de kerk de opdracht van haar Heer om het Woord te horen en te verkondigen.
3 - Betrokken in Gods toewending tot de wereld, belijdt de kerk in gehoorzaamheid aan de Heilige Schrift als enige bron en norm van de kerkelijke verkondiging en dienst, de drie-enige God, Vader, Zoon en Heilige Geest.
De Protestantse Gemeente Bergentheim streeft er naar mensen deelgenoot te maken van Gods liefde en trouw. Zij wil iets uitstralen van Gods Koninkrijk en zijn bedoelingen en mensen betrekken bij het werken in Zijn wijngaard en onze samenleving.

Beleidsplan.

De ANBI gegevens en het beleidsplan van de Protestantse kerk van Nederland kunt u vinden onder: https://protestantsekerk.nl/anbi-pkn/

Op de website www.pgbergentheim.nl vindt u het beleidsplan 2018-2023 van onze gemeente.

Beloningsbeleid.

De beloning van de predikant van onze gemeente is geregeld in de ‘Generale regeling rechtspositie predikanten’. De beloning van de overige medewerkers in loondienst, zoals kerkelijk werkers, kosters/beheerders, is geregeld in de ‘ Arbeidsvoorwaardenregeling Protestantse kerk in Nederland’.
De hierop betrekking hebbende regelingen vindt u via deze link:
Generale Regelingen Protestantse Kerk in Nederland

Leden van kerkenraden, colleges en commissies ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.

zo 21 aug 2022 om 09:30 uur

zo 28 aug 2022 om 09:30 uur