Wereldgebedsdag 06-03-2015

Op de eerste vrijdag in maart: 6 maart 2015, worden overal Wereldgebedsdagvieringen gehouden.
Die dag is er een wereldwijde keten van gebed.
In Bergentheim willen wij hier graag aan meedoen en daarvoor hebben wij op vrijdag 6 maart om 10 uur in ‘t Kruispunt, Postlaan 9 een viering.

[Beschrijving: 3 wdp 2015 artwork] In 2015 zal de orde van dienst worden gevierd die gemaakt is door de vrouwen uit de Bahama's. Deze viering heeft als titel 'Begrijpen jullie mijn Liefde?' gekregen. De voorplaat is gemaakt door Chantal Bethel, die in 1951 geboren is in Port-au-Prince op Haïti. Zij schildert vooral het landschap en de cultuur van haar jeugd.
Het schilderij heeft als titel ‘Blessed’ (gezegend) en laat zien dat de eilanden van de Bahama’s zich gezegend voelen door God. De eilanden worden in dit schilderij verbeeld door de nationale vogel: de flamingo. De flamingo buigt zich in volledige overgave naar de voeten van Jezus want daar is vergeving, vrede en liefde te vinden! Het schilderij laat ook de zon, de zee en de blauwe lucht zien: zegeningen die zij willen delen met de hele wereld aan de andere kant van de oceaan.
De collecte is bestemd voor het Grand Bahama’s Children’s Home. In het tehuis worden kinderen verzorgd en kunnen zij naar school gaan